WZC Zilversterre

Welkom!

Bel ons
09 330 20 35
Stuur een e-mail
info@zilversterre.be
Onze locatie
Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent

Vaak komen er bij een verhuis naar een woon- en zorgcentrum heel wat vragen bij te kijken. Hieronder kan u hopelijk al wat antwoorden vinden. Mocht u toch nog twijfelen, dan kan u steeds onze sociale dienst contacteren.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie ook een beveiligde afdeling?

Voor personen met een vergevorderde vorm van dementie hebben wij de gespecialiseerde afdeling De Braem in WZC Weverbos. Ondanks dat deze afdeling beveiligd, kunnen onze bewoners nog steeds genieten van de buitenlucht door onze afgesloten, aangelegde tuin met veilige planten. Alle medewerkers op De Braem hebben extra vorming gekregen omtrent dementie en kunnen omgaan met de nodige aandachtspunten. 

Hoe kan ik jullie bereiken met het openbaar vervoer?

Elke campus van WZC De Foyer is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle buslijnen, -haltes en eventuele nabije treinstations vind je op onze pagina 'Bereikbaarheid'.

Wat zijn de bezoekuren?

Omdat wij ernaar streven om een thuis te zijn voor onze bewoners, hanteren wij doorlopende bezoekuren. We vragen wel aan de familie om rekening te houden met eventuele verzorgingsmomenten.

In welke mate dien ik al dan niet zorgbehoevend te zijn om voor een assistentiewoning of woonzorgkamer te opteren?

Bewoners van een assistentiewoning dienen in staat te zijn om zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een kamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is voor hen. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

Bieden jullie kortverblijf aan?

Zeker, wij bieden kortverblijf aan in WZC Zilversterre, WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.