Elke dag opnieuw biedt onze keukens gevarieerde en gezonde gerechten aan. Geur en smaak spelen daarbij ook een belangrijke rol om ondervoeding te voorkomen. Ondanks dat wij minder zout en vet gebruiken, wat toch twee sterke (zei het ongezonde) smaakmakers zijn, zijn onze gerechten toch steeds lekker.
Als gezond alternatief gebruikt onze keuken kruiden uit onze eigen kruidentuin, zoals basilicum, peterselie, tijm en vele andere soorten. Zo krijgen onze maaltijden steeds een evenwichtige voedingswaarde. Daarnaast bieden wij ook tweemaal per week vis aan. Vegetarische opties zijn ook steeds voorhanden.
Om de keuze zo ruim mogelijk te maken dienen wij de maaltijden op in buffetvorm. Om het sociaal contact te bevorderen eten de bewoners samen, al beschikken ze wel over ‘glijdende’ uren om dat te doen.
Bewoners van het woonzorgcentrum eten gezamelijk in de leefruimte van hun verdieping. Bewoners van een assistentiewoning hebben, naast de mogelijkheid om hun eten te bereiden in hun eigen woning, ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij het buffet dat voor hen opgediend wordt in de Bistro, Grand Café of Orangerie.
De mobiele keuken die we gebruiken is een nieuwe wijze van koken. Niet alleen zorgt het voor show en entertainment, maar medewerkers van de keuken scheppen ook meer interactie. Het eten bereiden zij dan niet in de keuken, maar vlak voor de ogen van de bewoners in de leefzaal van hun afdeling of in de eigen bistro. De sissende, smeltende boter, het pruttelende water, het vormt allemaal een ware prikkeling voor de zintuigen. Geuren van vers bereide groenten en gebakken vlees verspreiden zich over de hele leefruimte en wekken de eetlust op.