Voorzieningen2019-01-29T13:51:34+01:00
FAQ items aan het laden...

Ik wil meer weten over:

Wonen in een woonzorgcentrum is u thuis voelen. Daarom dat wij aan onze infrastructuur heel wat aandacht besteden. Elke kamer is voorzien van veel daglicht, grote ramen en veel beweegruimte.  Wanneer u naar buiten kijkt, ziet u direct de groene omgeving waarin wij gevestigd zijn.

Elke kamer heeft een eigen afsluitbare badkamer met lavabo, douche en toilet, een flatscreentelevisie, bed, een geriatrische stoel, een tafel en kleerkast. Eigen grote meubelen en elektronische apparaten meenemen is helaas niet mogelijk. Ook een tapijt meebrengen raden wij af, omdat het valincidenten kan veroorzaken. Eigen accessoires zijn uiteraard wel toegelaten. Door uw eigen toets toe te voegen, zoals kaders, foto’s en vazen, creëert u al snel uw eigen warme thuis waarin u zich veilig en gerust zult voelen.

Faciliteiten

Elke zorgkamer is ook uitgerust met een digitaal scherm waarop u als bewoner tal van toepassingen kan uitvoeren: uw agenda beheren, telefoneren, surfen op het internet, uw zorgdossier nakijken, om hulp roepen of om drinken vragen.

Wie kiest voor een zorgkamer?

Omdat zelfstandig wonen vaak niet meer lukt, hebben bewoners van een zorgkamer vaker extra hulp nodig. Wij geven voorrang aan zorgbehoevende mensen die intensieve ondersteunende hulp nodig hebben waardoor een thuissituatie niet meer mogelijk is. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

WZC De Foyer heeft in haar campussen meerdere zorgkamers die voor kortverblijf in het woon- en zorgcentrum ter beschikking staan.

De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Bij de realisatie van de kamers investeerden wij een groot gedeelte in het comfort van onze bewoners. Elke kamer beschikt over een elektrisch verstelbaar bed, een wandkleerkast, een elektrisch verstelbare relaxzetel, een koelkast, een flat-screen tv en een plafond-tilliftsysteem.

Iedere kamer beschikt daarnaast ook over een oproepsysteem en een eigen sanitaire ruimte met lavabo, toilet en douche.

Wie kiest voor kortverblijf?

Wie na een ingreep of een verblijf in een ziekenhuis nood heeft aan een veilige omgeven, kan een kortverblijf een goede oplossing zijn. Naast medische en verpleegkundige opvolging, bieden wij ook activering, revalidatie, animatie en ontspanningsmomenten aan.

Daarnaast kan het ook als mantelzorger handig zijn om opnieuw op adem te komen. De zorg uit handen geven, al is het maar voor even, kan al een goede stimulans zijn om uw batterijen terug op te laden.

Kan u nog zelfstandig wonen, maar hebt u liever hulp die dichtbij is? Dan is een assistentiewoning voor u. Onze assistentiewoningen zijn er zowel voor koppels als voor alleenstaanden.

Onze assistentiewoningen zijn studio’s opgedeeld in twee delen: een ruime één- of tweepersoonsslaapkamer, en een woonruimte voorzien van een eigen afsluitbare badkamer met douche, toilet en lavabo, en een minikeuken met koelkast en kookplaten.

Elke assistentiewoning is ook uitgerust met een digitaal scherm waarop u als bewoner tal van toepassingen kan uitvoeren: uw agenda beheren, telefoneren, surfen op het internet, uw zorgdossier nakijken, om hulp roepen of om drinken vragen.

De assistentiewoning is op het digitaal scherm na, niet bemeubeld. U dient dus zelf in te staan voor meubels.

Wie kiest voor een assistentiewoning?

Bewoners van een assistentiewoning zijn in staat zelfstandig te wonen. Voor ondersteunende hulp zoals bij het wassen, kan de bewoner dienst doen op externe partners zoals thuishulp.

U als (toekomstige) bewoner

Ouderen hebben minder sociaal contact dan jongeren. Ouderen hebben meer kans op vereenzaming. Ouderen zijn minder mobiel en blijven daarom vaker alleen thuis.

Bent u het ook zo ronduit oneens met bovenstaande beweringen?

Wij van WZC De Foyer geloven dat het leven niet eindigt wanneer u wat ouder bent. Integendeel, wij zullen u alle kansen geven om het tegendeel te bewijzen. Wij nemen u mee naar optredens, laten u fitnessen en geven creatieve uitspattingen alle kansen.

Bij ons behoudt u uw eigen autonomie en keuzevrijheid. U hebt de regie van uw leven zelf in handen, gaande van wanneer, wat en hoeveel u wil eten, tot toekomstige zorgplanning.

Wij als medewerkers

Onze medewerkers zijn trots om voor ouderen te werken. De infrastructuur van onze huizen is zodanig ingericht dat er meer tijd voor onze bewoners vrijkomt. Met die extra tijd luisteren wij graag naar uw levensverhalen.

Wij zullen ook steeds uw keuze volgen. Uw religie, seksuele geaardheid en levensfilosofie staan los van de zorg die wij u steeds aanbieden.

Download ‘Ik ben al opnieuw aan het zingen’ voor een uitwerking van onze Trots op 80!-visie.

Wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze sociale dienst via het contactformulier.

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be