Stephan Zoon bewoner Fitzgerald, WZC Zilversterre

Ik vind het volledig normaal dat woon- en zorgcentra de deuren sloten voor bezoekers. Het is een spijtige zaak, maar wel een noodzakelijke oplossing om onze ouderen te beschermen. Het is niet evident om de bewoners te isoleren, want zij komen zelf ook veel met elkaar in contact. 

Mijn vader is 96 jaar en kreeg COVID-19. Ik kreeg een telefoontje van de geneesheer dat mijn vader niet meer in aanmerking kwam om in het ziekenhuis extra verzorging te krijgen. Ik was bijna klaar om naar Zilversterre te gaan om hem een laatste groet te brengen. Het ging een paar dagen heel slecht met hem. Maar elke dag ging het beter en beter. Ongelofelijk. Hij heeft het overleefd. Onlangs heb ik hem zelfs terug gezien al fietsend op een hometrainer.

Ik vind dat de communicatie altijd zeer snel, klaar en duidelijk ging. Echt professioneel. Bij nieuwe maatregelen kregen we de dag zelf nog een brief met informatie. Meestal kwam die zelfs nog na de werkuren. Daarna stuurde ik die door naar mijn eigen familie zodat ook zij de situatie mee konden opvolgen.

Geen contact kunnen maken met mijn vader was in het begin wel moeilijk. We begrijpen de situatie, maar we weten dat het over zal gaan. Dit virus wordt een detail in het leven van de mensen. Mijn vader heeft veel erger meegemaakt. Hij was 19 jaar toen hij Wereldoorlog II meemaakte. Dat was veel erger. Ik vind dat mensen veel te veel panikeren. Dit virus toont ons juist dat kwetsbaarheid een deel van het leven is. 

Ik vind het sterk om te zien hoe bewoners met afstand van elkaar in de zon zitten te genieten. De communicatie via de Facebook-groep waarmee we deze alledaagse dingen kunnen volgen, vind ik uitstekend. Het doet veel families plezier. We begrijpen dat dit allemaal nog meer inspanningen van het zorgpersoneel vraagt. Zij spelen nu een grote rol, niet alleen voor de verpleging, maar ook als tussenpersoon met de familie. Ze stimuleren ons ook om elke dag te Skypen of te bellen. 

Ik zou graag alle medewerkers willen bedanken voor hun inzet en hen eens in de bloemetjes willen zetten als deze crisis gedaan is. Je ziet dat ze geloven in hun werk. Een dikke pluim aan zij die dag en nacht klaarstaan en voor onze familie. 

Door |2020-05-15T13:46:53+01:00mei 15th, 2020|Corona|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be