Paula Bewoonster Fitzgerald, WZC Zilversterre

De afdeling zelf is niet zoveel veranderd, enkel de mondmaskers en de vele voorzorgen die genomen worden zodat we het virus niet krijgen. De dagen lijken op elkaar. Je merkt dat de mensen voorzichtiger geworden zijn, zelfs zonder dat het van hen gevraagd wordt. Het begint er in te zitten. We krijgen allemaal nieuwe gewoontes. 

Vroeger gingen we naar de leefgroep voor activiteiten en om samen te eten, maar nu niet meer. Op mij heeft het niet zoveel impact. Ik vind het spijtig dat het voorvalt, maar als het zo is, dan moet er naar geleefd worden. Als je in groep allemaal bij elkaar leeft, maakt dat het moeilijker hé. Dat is het grote probleem. Ik vind het beter apart. Het is veiliger. Maar altijd maar tv kijken om je bezig te houden, dat steekt ook tegen hoor.

Mijn sociale contacten zijn wel minder. Vanmorgen ben ik met een mondmasker op de gang geweest samen met de kinesist. De zusjes kwamen juist af. “Ah, wie er daar is”, zei ik. En blij dat ze waren dat ik dat zei. Je mist dat. 

Soms krijg ik wel eens een ongerust gevoel over mij, zoals we allemaal wel eens zullen hebben. Dan vraag ik mij af of ik het virus zou krijgen. Hoe lang deze crisis zou duren, daar zit ik niet zo mee in. Het duurt natuurlijk wel lang en het is nog niet gedaan. Maar ik heb in mijn leven al veel alleen gezeten, dus dat ben ik wel gewend. 

Ik houd mijzelf recht. Ik weet dat het virus hier in huis zit en dat we een risico lopen, maar er zijn voldoende maatregelen genomen. Het doet er niet toe of je er nu over loopt te vitten of dat je er verdrietig rond bent. Je maakt jezelf ziek door over die ziekte na te denken. Ik laat mij niet zot maken. Ik heb er ook geen behoefte aan om erover te praten. 

Ik kijk er vooral naar uit om mijn kinderen terug te mogen zien, maar je weet dat het niet voor vandaag zal zijn. Ik vond het moeilijk toen ze eerst op tv zeiden dat er terug iemand op bezoek zou mogen komen, maar daarna hoorde dat die beslissing terug werd gedraaid. Ik wou dat stukje nieuws steeds opnieuw bekijken. Ik ben er niet goed van geweest. Ik mag dat niet meer doen. Het maakte mij ziek. Het is zoals de regering. Hoe denken ze dit te kunnen oplossen als ze zelf niet eens overeenkomen? Achteraf gezien vind ik het een goede oplossing dat ze het hebben uitgesteld. We zijn nu zo lang bezig, … We mogen niet kapot maken wat we al bereikt hebben. Dat zou dom zijn.

Door |2020-05-15T13:44:35+01:00mei 15th, 2020|Corona|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be