Hilde Poetsmedewerker

Hoe wordt WZC De Zilvermolen ontsmet?

Alles wordt voortdurend gepoetst. Twee keer per dag kuisen we de kamers, liftknoppen, verpleegpunten, de alchoholdispensers, de vaste telefoon, knoppen,  kasten, werkvlakken, en alle contactpunten. 

Het kuismateriaal is hetzelfde, maar wel gemengd met een chlooroplossing. Voor het toilet, sanitair en de vloeren, gebruiken we nu een straf ontsmettingsmiddel. Dat is volgens bepaalde formules. Zo hebben we sproeiflessen en daar moet een volledige chloortablet per fles in. We stellen dat elke dag opnieuw samen. In de kuismachine voor de gangen voegen we ook de nodige chloortabletten toe. We moesten in het begin wel wennen aan de geur. Dan zetten we een raam open. 

Waar heb je het meeste moeite mee?

Ik vond het in het begin heel moeilijk dat de mensen op hun kamer bleven. Je hebt met hen te doen. Normaal poetsen wij hun kamers als ze er niet zijn, maar nu zijn ze meer op hun kamer. Soms wenen ze en dan neem je tijd voor hun, ook al weet je dat er nog veel poetswerk voor je klaarligt. Je schenkt aandacht aan hen. Zij hebben het ook heel moeilijk.

Wat vind je van de manier van werken?

De manier van werken is veel veranderd, maar dat zijn we ondertussen gewoon aan het worden. Er is een goede samenwerking met iedereen. We zijn op vlak van beschermingsmiddelen gelijkgesteld aan de zorg. We dragen ook de beschermende bril, een schort, handschoenen en een mondmasker. 

Wat vind je van de steun die mensen tonen?

Ik vind de steunbetuigingen zeer fijn. Dat doet plezier. Je voelt dankbaarheid. Ik denk dat iedereen iedereen meer elkaars functie waardeert. Van de media vond ik het niet oké dat er veel kritiek kwam. Het kwam niet overeen met de realiteit. Ik probeer zoveel als mogelijk die prikkels te vermijden. Anders wordt het te zwaar. 

Heb je schrik om het virus te krijgen?

Ik ben blij als ik op de fiets zit en dat het masker afmag. Door een operatie aan mijn neus voelt de lucht nu extra droog aan. Zelf heb ik van het virus geen schrik, meer van de tijdelijke veranderingen. Mijn man was in het begin bang omdat ik in de zorg werk. Hij is risicopatiënt. Hij keek ook teveel naar het nieuws. Nu is hij rustiger geworden.  

Door |2020-05-15T13:18:17+01:00mei 15th, 2020|Corona|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be