Arie & Raymonde Bewoners assistentiewoning, WZC De Zilvermolen

Raymonde

Er is hier enorm veel veranderd. We zijn nog jong en komen graag eens buiten of gaan naar de zee. Dat valt allemaal weg. Nu doe ik veel hier, mijn dagen zijn meer dan gevuld. 

Drie keer per dag organiseer ik de bediening van het eten. Ik start ‘s ochtends om 7 uur met de ontbijtkar rond te brengen langs alle woningen. 

Elke dag neem ik de temperatuur van iedere bewoner op, zorg ik ervoor dat gebrachte boodschappen de nodige tijd in quarantaine hebben gestaan en dat de externen die hier echt moeten zijn, de nodige beschermingsmaatregelen nemen. Omdat de mensen hier niet meer naar de kapper mogen, was ik hun haar drie keer per week met het materiaal van het kapsalon. Daarnaast hebben we gerief van de cafetaria naar hier gebracht en een minicafetaria geopend. Zo kunnen we nog steeds ons cavaatje drinken. 

We moeten er streng in zijn en iedereen telkens aan de regels herinneren. Nu dat hun vrijheid afgenomen is, lijkt iedereen ook liever naar buiten te willen gaan dan anders. We houden ons altijd bezig met een feestje zoals voor een verjaardag of Pasen, een voetbadje en de nagels eens lakken, dan worden onze gedachten wat verzet.

Arie

Het gaat hier goed met ons. We doen ons best. We nemen waar nodig het heft in eigen handen en slaan met ons allen de handen in elkaar. Hier hebben ze de maatregelen direct opgelegd en strikt gevolgd. We zitten hier goed en hebben geen last. Sommigen hebben het moeilijker om de regels op te volgen en dan moeten we hen eraan herinneren. Ondertussen zijn we het al wat gewoon en hebben we een routine gevonden. 

Door het vele werk dat we op onze schouders nemen, voelt het wel belastend aan. We hebben tafels van de Grand Café naar onze eigen leefzaal verplaatst zodat iedereen geschrankt aan tafel kan zitten met voldoende afstand. 

De vrijheid mist iedereen wel. Anders kan ik de deur achter mij dichtdoen en naar Gent gaan. Nu weet ik mij ook wel goed bezig te houden. Door het goede weer kubben de mensen al 8 dagen op rij buiten ver genoeg van elkaar. We spelen bingo, we leggen mensen hun haar netjes en kuisen schoenen. 

Door |2020-05-15T13:14:47+01:00mei 15th, 2020|Corona|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be