Alain Zoon bewoner WZC De Zilvermolen

Mijn papa had koorts. We dachten dat hij een ontsteking had aan zijn zere knie. Toen is hij naar het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze hem ook getest op het coronavirus. Een week later kwam ik te weten dat hij positief had getest. Ondertussen vertoont hij geen symptomen meer. Het is mij nog steeds onduidelijk of het zijn zere knie of het coronavirus was dat zijn koorts veroorzaakte. Voor mij was het een opluchting. 

Ik ben blij dat ze in WZC De Zilvermolen alles doen wat mogelijk is. Ik zie mijn papa twee keer per week aan het venster. Ik zag dat het wel ging goedkomen met hem. Ik had geen schrik. Ik zie ook dat hij ook positief reageert op de Skype-gesprekken die we hebben. Die worden mee opgezet door de ergotherapeuten daar.

Ik heb geen enkel probleem met de maatregelen die WZC De Zilvermolen heeft toegepast. Ik heb altijd alle communicatie direct opgevolgd. Het is niet aangenaam, maar dat is het voor niemand. Ik merk wel dat mijn vader het lastig heeft. Normaal doen wij zijn was en leggen wij alles op zijn plaats. Nu is het woonzorgcentrum daarvoor verantwoordelijk, maar dat is natuurlijk op een andere manier dan dat wij dat deden. Hij zal ook niet snel anderen om hulp vragen, ook al probeer ik hem gerust te stellen dat ze ons wel zullen contacteren als het hen niet lukt. Hij wil zo weinig mogelijk hulp aanvaarden. Maar we hebben geen klachten. Als hij iets vraagt, dan wordt het altijd gedaan. We zijn daar zeker tevreden over.

Ik had hen wel gevraagd om mijn papa niet te vertellen dat hij het virus heeft gehad. Hij weet nog heel goed wat er gebeurd. Hij leest nog elke dag zijn krant. Ik denk dat het voor hem niet goed zou geweest zijn mocht hij het weten over zichzelf en dan alle negatieve berichtgeving erover lezen. Mocht hij het ondertussen wel al weten, dan zal hij wel beseffen dat hij er goed is doorgekomen.

Mijn eerste reactie op de uitspraak dat bezoek opnieuw zou toegelaten worden, was ‘Dat gaat nooit waar zijn’. Al die inspanningen en nu mag er plots iemand binnen. Dat kan niet.

Wanneer de cijfers van het aantal besmette personen zakt en er geen meer bijkomen, hoop ik dat de maatregelen op de afdeling zullen versoepelen en dat de mensen weer vrij op de gang mogen komen. Je moet er positief naar uitkijken, want negatief kijken helpt ons niet vooruit.

Door |2020-05-15T13:15:02+01:00mei 15th, 2020|Corona|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be