Georgette Bewoonster assistentiewoning ZC Glorieux

In feite hebben wij van de crisis nog niet veel gevoeld. Het is wel stiller, maar iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. Ik blijf op de hoogte door naar het nieuws van 19u te kijken, maar dat is alles. 

Waar ik het meeste last van heb, is om mijn dagen gevuld te krijgen. Maar ja, het heeft geen zin om je daar steeds aan te ergeren.

Ik vind dat de genomen maatregelen nuttig zijn. Ik snap niet dat mensen dat aan hun laars lappen. We moeten in ons kot blijven. Gelukkig hebben we hier nog de gelegenheid om te wandelen in de natuur.

Ik hou mij vooral bezig met mijn spelletjes, zoals Scrabble op de tablet. Wanneer het weer het toelaat, probeer ik wel een wandeling van drie kwartier in de tuin te maken en te genieten van de lente. Het doet deugd om die spieren te gebruiken, want rust roest, zeggen ze.

Er zijn hier ook georganiseerde activiteiten, maar het hangt ervan af of ik meedoe. Aan turnen doe ik niet graag meer mee, maar met de spelletjes meestal wel. Gelukkig eten we nog samen hier. Het is een middel om iedereen nog eens te zien overdag. Veel wordt er over de crisis niet gepraat. Meer over de maaltijd zelf, hoe ze smaakt, hoe ze bereid is… Soms herhalen mensen weleens iets dat ze al eens gezegd hebben. We zijn al wat ouder, je neemt dat zoals het is.

Het enige contact dat ik nu met de buitenwereld heb, is per telefoon. Ik zou ook kunnen Skypen, maar mijn kennissen zijn op een bepaalde leeftijd dat dat al wat moeilijker gaat. Ik vind Skype ook niet persoonlijk. Een telefoontje is altijd beter. Dan kan je rustig babbelen. Ik geniet daar het meeste van. Wat ik vooral mis, is de kapster en de twee pedicures. De kapster kwam bij mij wel regelmatig langs. Wanneer je haar gedaan is, voel je je direct helemaal anders. 

De medewerkers hier hebben het druk, druk, druk, maar toch kunnen we steeds met al onze problemen bij hen terecht. Ze worden altijd in alle vriendelijkheid opgelost. Als er iets is, dan kan ik steeds bij Caroline of Yvonne terecht. Dat zijn onze engelbewaarders hier.

Daarnaast heb je natuurlijk ook de thuisverpleging en de thuiszorg die nog langskomt. Het fleurt toch op om mensen rondom je heen te hebben. Het brengt leven in huis.

Wat ik positief vind aan de coronacrisis, is dat mensen precies milder tegenover elkaar beginnen leven. Wat vroeger normaal was, beginnen ze nu meer te waarderen. Nu weten we wat we voor elkaar betekenen. Dat vind ik er mooi aan. We beseffen nu hoe klein we zijn in verhouding tot de natuur.

Door |2020-05-15T13:01:10+01:00mei 12th, 2020|Corona|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be