Uitstap naar Pairi Daiza evenement

Onze uitstap naar Pairi Daiza op 27 juni was er één die gevuld was met plezier! Onze dag begon met een grijze lucht, met her en der wat motregen toen we richting Brugelette vertrokken. We hadden toch wel even schrik dat dit de hele dag zou aanhouden. Jammer genoeg was deze fijne drup nog steeds aan de gang toen we toekwamen in het park.

Het was toevallig ook de laatste week voor de aanvang van de zomervakantie en dat hebben we geweten! Een massa aan kinderen vervoegde ons richting het park.

Eens we de toegangspoort voorbij waren gingen we richting “De Oase”. Daar hadden we plaatsen gereserveerd om samen te kunnen eten. Eens iedereen er plaats had gevonden, kwamen ze algauw het eten opdienen. Onze feestmaaltijd was vol au vent met frietjes! De dagen die volgden kregen we van verschillende bewoners nog enkele malen te horen hoe lekker die frietjes wel niet waren. Als kers op de taart was er een heerlijk potje chocolademousse.

Na de maaltijd splitsten we ons op in kleinere groepen, dit zorgde ervoor dat de verplaatsingen binnen het park vlot konden verlopen. Ondertussen was het weer ons beter gezind, de zon kwam door de wolken!

Iedereen kreeg de gelegenheid om naar alle mooie dieren te kijken in het park. Deze beestjes worden in Pairi Daiza samen geplaatst afhankelijk van het continent van herkomst. We maakten een reis langs Azië en zagen er grote olifanten, witte tijgers, allerlei vreemde vogels en natuurlijk de mooie pandaberen. Ook Afrika met zijn giraffes, hyena’s en leeuwen brachten we een bezoek. In Oceanië werden we gegroet door de o zo schattige koalabeertjes. En dit is nog maar een fractie van al de mooie dieren die we tijdens onze uitstap konden bewonderen.

De namiddag is voorbij gevlogen. Iedereen waren moe maar voldaan. Het verzamelen aan de bus en de rit terug naar huis verliepen vlot. Het viel op dat de meeste bewoners aan het nagenieten waren en bij de begeleiders waren er toch ook een aantal uitgeteld.

Terug in WZC De Zilvermolen werden de bewoners en de begeleiders nog eens getrakteerd op een belegd broodje met een warme tas koffie. Het was voor ons genieten om te zien dat de mensen nog geanimeerd aan het napraten waren.

We houden er mooie herinneringen aan over.

 

Ief Van Wienendaele,

Ergotherapeut voor afdeling Roos

Door |2016-07-07T11:26:43+01:00juli 7th, 2016|News|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be