CASA Good Practice Workshop CASA

Een delegatie, allen in naam van WZC De Foyer, was aanwezig op de CASA Good Practice Workshop in Maidstone, Kent. De conferentie stond op 16 en 17 oktober in het teken van WZC Weverbos en de expertise waarmee het tot stand is gekomen.

Wat maakt van WZC Weverbos een voorbeeld voor onze woon- en zorgcentra? Die vraag stelden de leden van de Kent County Council zich tijdens hun bezoek in mei 2014. Om de antwoorden die zij kregen met hun landgenoten te delen, organiseerden zij de CASA Good Practice Workshop.

Om een algemeen beeld te krijgen van de woon- en zorgcentrasector in Engeland, bezocht de delegatie alvorens de conferentie Hawkinge House, een privé woon- en zorgcentrum, en Broadmeadow home, een kortverblijfcentrum voor ouderen of volwassenen met ouderdomsziekten.

De conferentie gaf een duidelijk beeld over hoe WZC Weverbos tot stand kwam. De volgende personen gaven uitleg over hun eigen vakkennis en hoe ze die in WZC Weverbos integreerden:

  • Ronald De Buck, Afgevaardigd Bestuurder WZC De Foyer, gaf uitleg over de algemene werking en personeelsbeleid
  • Sven, Conceptueel kunstenaar en landschapsarchitect, UNIK-ID, gaf uitleg over het concept achter het tuinontwerp
  • Nathalie Verdonck en Inge Hens, architecten MiiLD, gaven uitleg over het belang van een inrichting die specifiek aan ouderen is aangepast.
  • Hans Claerhoudt, Manager Trinsy Technics en DomusAdmin, legde de ingebouwde ICT uit
  • Nadja De Buck, communicatiemedewerker WZC De Foyer, vertelde over de filosofie van Trots op 80!
  • Dagmar Rotsaert, apothekeek-assistent, MDD Pharma, sprak over de medicatiebedeling
  • Beni Van Dam, Afgevaardigde Center of Gastrology, toonde aan dat voeding meer is dan eten.

De werking van WZC Weverbos stootte op veel verbazing. Vooral de efficiëntie van nachtmedewerkers kwam steeds als onderwerp terug bij vragen. Maar dat een woon- en zorgcentrum soms met kleine ingrepen (bijvoorbeeld extra contrastkleuren en voedingsaanpassingen) haar werking kan veranderen en verbeteren, was de grote boodschap van de dag.

Na de bedanking kreeg elke spreker ook een boek mee naar huis: The Dementia Diaries, een boek dat de verhalen van 4 jongeren vertelt die geconfronteerd worden met een grootouder die dementie heeft. Het boek kan u ook via Amazon.co.uk aankopen (Enkel in Engels).

Door |2014-10-27T15:53:48+01:00oktober 27th, 2014|News|0 Reacties

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent
09 330 20 35

Sint-Jozefstraat 1 A
9041 oostakker
tel: 0471 40 21 33
info@zcglorieux.be