Woon en zorgcentrum DE FOYER

A A A

Een nieuw leven

Binnenstappen in een woon- en zorgcentrum is een stap naar een nieuw leven. Bij uw opname zal een persoonlijk assistent bijstaan. Aan hen kan u al uw vragen stellen, maar ook zij stellen u op hun beurt enkele vragen. Gaande van wat uw eetgewoonten zijn, of u liever een bad of douche neemt en op welke tijdstippen, tot wat uw wensen zijn rond palliatieve zorg. Zij zijn uw eerste contactpunt en zorgen ervoor dat uw wensen gerespecteerd worden.

Uw persoonlijk assistent blijft u gedurende uw volledige verblijf in ons woon-en zorgcentrum bijstaan en heel actief bevragen rond tevredenheid, persoonlijke keuzes en emoties. Wanneer zij van u informatie krijgen die wijst op de nood aan een aangepaste dienstverlening, dan zal zij met de dienstverantwoordelijkheden contact opnemen en uw vraag bepleiten.

Nieuwe kansen

Bij een nieuw leven horen nieuwe gewoontes, maar niets drastisch. Elk woon- en zorgcentrum van WZC De Foyer houdt doorlopende bezoekuren. Ook de uren van het maaltijdgebeuren zijn van ruime marges voorzien. Bij ons behoudt u uw keuzevrijheid en autonomie. WZC De Foyer steunt haar bewoners om actief sociaal contact te zoeken met medebewoners en medewerkers. Vereenzaming, een passieve levensstijl en ondervoeding krijgen bij ons geen kans. Met persoonlijke begeleiding op maat tonen wij aan de buitenwereld dat het leven niet eindigt op 80-jarige leeftijd. Integendeel, wij bieden u tal van kansen om uw leven opnieuw te herontdekken.

Wat biedt WZC De Foyer aan?

WZC De Foyer heeft verschillende opvangmogelijkheden:

  • Kortverblijf kan u vinden in zowel WZC Weverbos als in WZC De Zilvermolen.
  • Woonzorgkamers vindt u in WZC Weverbos,, WZC De Zilvermolen en Huize Arion. De woonzorgkamers in Huize Arion zijn enkel voorzien voor valide ouderen.
  • Assistentiewoningen (de vroegere serviceflats) vindt u in WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen.
  • Kortverblijf vindt u in WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen.
  • In WZC De Zilvermolen zijn er speciale woongelegenheden voorzien voor jong-volwassenen met jongdementie, het Syndroom van Korsakov of Alzheimer. In WZC Weverbos is het gelijkvloers volledig voorzien voor personen met dementie.

Rondleiding

Bent u geïnteresseerd om een van onze huizen te bezichtingen of hebt u nog specifieke vragen, dan kan u steeds contact opnemen met een van onze persoonlijk assistentes voor een rondleiding. Informatie over onze huizen kan u ook steeds vinden in onze brochures.

Onze persoonlijk assistenten:

Sarah Devriendt – sdevriendt@wzcdefoyer.be – 0471 26 59 87 (WZC Weverbos)

Katrien Delahaye – kdelahaye@wzcdefoyer.be – 0473 66 83 62 (WZC Weverbos)

Astrid Verhagen – averhagen@wzcdefoyer.be – 0478 99 77 13 (WZC De Zilvermolen)

Els Van de wiele – evandewiele@wzcdefoyer.be – 0478 99 59 30 (WZC De Zilvermolen - Huize Arion)